İade Şartları ve Kuralları

16 Mart 2020 Kapalı ile fatih

Sipariş vermiş olduğunuz ürünlerin tamamını eksiksiz ve çalışır durumda size teslim etmek sorumlu hizmet anlayışımızın gereğidir.

fatihelectronic.com sitesinden alınan ürünler, teslim tarihinden itibaren 7 gün içerisinde iade edilebilir.

Bir ürünün iade edilebilmesi aşağıdaki şartlara bağlıdır.

1 – Satın aldığınız ürünleri tahrip etmeden, kullanmadan ve ürünün tekrar satılabilirliğini bozmadan, teslim tarihinden itibaren 7 gün içerisinde iade sebebini belirterek iade edebilirsiniz.

2 – Kullanılmış, ambalajı açılmış, tahrip edilmiş, vb ürünler ile tek kullanımlık ürünler iade edilemez.

3 – Orjinal ambalaja ait ürünlerin iadesi, orjinal ambalaj ile yapılmalıdır.

4 – İade edilecek ürünün şirketimiz adına kesilecek bir iade faturası ile iade faturası düzenleme imkanı olmayan durumlarda, ürüne ait fatura ve sevk irsaliyesinin aslıyla birlikte iade edilmesi gerekmektedir. İade faturası yada fatura ve sevk irsaliyesi asıllarının temin edilemediği durumlarda, bundan kaynaklanan KDV vb. mali yükümlülükler iade edilecek bedelden indirilir.

5 – Üründe ve ambalajında herhangi bir açılma, bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma, kullanılma vb durumlar tespit edildiği hallerde ve ürünün müşteriye teslim edildiği andaki hali ile iade edilememesi durumunda, ürün iade alınmaz ve bedeli iade edilmez.

6 – İade şartlarına uygun durumlarda yapılan gönderimlerde taşıma masrafı müşteri tarafından ödenecektir.

7 – İadesi yapılacak hasarlı ve arızalı ürünler, teslimat tarihinden sonra ilk 7 gün içerisinde elimize geçtiği takdirde ulaşım masrafı tarafımızdan karşılanacaktır. Aksi takdirde ulaşım masrafı müşterimize aittir.

8 – Kusurlu olduğu bildirilerek iade edilmek istenen ürünler, öncelikli olarak Fatih Elektronik ekibi tarafından kontrol edilir. Kullanıcı hatası tespit edilmesi durumunda ürün yetkili marka veya üretici firmaya teste gönderilir. İade onayı bu süreç sonrasında verilir. İnceleme süreci üretici firmaya bağlı olduğundan iadenin gerçekleşeceği zaman dilimi ile ilgili net bir süre veremiyoruz. Alıcının hatalı ürün kullanımı tespit edilmesi durumunda ürün faturası ile birlikte ödemeli olarak alıcıya gönderilir.

9 – Özel olarak yapılan uygulamalarda ( Renk, ölçü, boya, kumaş, vb) faturası kesilmiş dahi olsa iade yapılamaz. Yalnızca kusurlu ürün değişimi yapılır.

10 – Elimizde olmayan kimi nedenlerden ötürü, faturanızda belirtilen miktara göre eksik yada farklı bir ürün teslimat yapılması halinde durumu ürünü teslim almanız anında teslimat/kargo görevlisinin şahitliğinde tutanağa geçirmelisiniz.

Tutanağın, teslim aldığınız ürünün sözleşmede yazılı olan nitelikte olmadığı hususunun mutlaka belirtilerek sizin ve teslimat/kargo görevlisi tarafından imzalanması gerekmektedir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda eksik olan ürünleri, en kısa sürede temin ederek adresinize ulaştırabiliriz. Bu durumda herhangi bir kargo ücreti ödemeniz gerekmemektedir. Ayrıca bu durumu en kısa sürede telefon veya e-posta yoluyla bize bildirmelisiniz.

İade işleminizi hatasız ve süratle gerçekleştirebilmemiz için bizi zamanında haberdar etmeniz büyük önem taşımaktadır. Satın aldığınız ürünün arızalı çıkması halinde, garanti kapsamı dışına çıkmamanız ve mağdur olmamanız için hiçbir müdehalede bulunmamanız gerektiğini önemle hatırlatırız.

Satın aldığınız üründe meydana gelen arızanın, teslimatın hemen sonrasında değilde müteakip günlerde meydana gelmesi halinde, ilk muhatabınız Fatih Elektronik’tir. Söz konusu ürünün garanti kapsamına giren hallerdeki onarım ve değiştirme taleplerinizi tedarikçi veya üretici kurumlara iletmemiz gerekmektedir.

Arıza kontrolü ve üretici firmayla aramızda gerçekleşen protokol nedeniyle meydana gelebilecek gecikmeler dolayısıyla firmamız hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.